Sosyal Sorumluluk Projelerinde Görev Alabilirim
Önce içinde bulunduğunuz toplumu, sonra tüm dünyayı değiştirmek aslında göründüğü kadar zor değil. Çünkü çocuk yaştakilerden yaşlılara dek, yardıma ihtiyacı olan kesimlere yapacağınız küçük yardımlar bir kartopu gibi büyüyerek sonunda olumlu değişimlere kapı açabilir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1985’te aldığı kararla, her yıl 5 Aralık’ta kutlanan Dünya Gönüllülük Günü, gönüllü çalışmaları ve yararlarını dünyanın dört bir yanında duyurmayı ve gönüllü programlara katılımı artırmayı hedefliyor. Toplumsal farkındalığı artırmayı amaçlayan bu önemli gün, bugün 123 ülkede kutlanıyor.
Dünya Gönüllüler Günü; gönüllülüğün toplumsal tabana yayılmasını ve gönüllülük projelerinin çeşitli platformlarda yer almasını da amaçlıyor. 5 Aralık’ta düzenlenen özel etkinliklerde; gönüllülüğün tanımı, gönüllülük çalışmalarının desteklenmesi, daha fazla gönüllüye ulaşma, sivil toplum kuruluşları (STK) aracılığıyla toplumu gönüllü çalışmalara teşvik etme üzerine görüş alışverişleri gerçekleştiriliyor. Böylece; sosyal sorumluluk kavramını ön plana çıkarma, yardımlaşma ve dayanışma duygusuyla birlikte hareket etme vb. noktalarda bilgi ve deneyimlerin toplumun tüm kesimleriyle paylaşılıyor.
İTÜ’de Sosyal Sorumluluk Projeleri İTÜ Gönüllülük Kulübü tarafından organize ediliyor. Sosyal sorumluluk projelerinde görev alarak; kendi çıkarlarınızın olduğu kadar toplumun genel çıkarlarını da geliştirecek ve koruyacak eylemlerde bulunduğunuz projelerde aktif rol almış olursunuz. Toplumun bir bireyi olarak; toplumsal konularda edinmiş olduğumuz bilgi, beceri, deneyim ve kaynaklarını yine topluma geri verme zamanı. Sosyal Sorumluluk alanında yapacağımız projelerle; gerçek sorunlara değinerek farkındalık oluşturmayı ve bu alanda öncü olmayı hedefleyen üniversitemize sen de destek olabilirsiniz.
Nasıl Destek Verebilirsiniz?
Ver Bi’ Pati
İTÜ Gönüllülük Kulübü, çalışmalarında sevimli dostlarımızı da unutmuyor. “Ver Bi’ Pati” isimli gönüllülük projesinde öğrencilerimiz, yerleşkelerimizdeki hayvanların yaşamsal gereksinimleri ve sağlık sorunları ile ilgilenip üreme kontrolü ve sahiplendirme adına çalışmalar yapıyor. Hayvanların günlük hayatımızın bir parçası olduğunu unutmadan; sevgi, saygı ve empati duygularıyla sürdürülen projede, hayvan sevgisini üniversite geneline yaymak adına çeşitli eğitimler ve etkinlikler düzenleniyor. Ver Bi’ Pati Projesine siz de destek olabilirsiniz.
Projenin tanıtımını yapabilirim.
Projede aktif olarak çalışabilirim.
Proje için sponsor bulabilirim.
Proje kapsamında düzenlenen etkinliklere destek verebilirim.
Detaylı bilgi için lütfen arayınız : 0212 285 30 80
Bir Tatlı Huzur
Herkesin bir gün yaşlı olabileceğinden hareketle gönüllülerimizin, yaşı ilerlemiş ve huzurevlerinde kalan büyüklerimize yol arkadaşlığı etmesini, onların dert ortağı olmasını ve güzel zaman geçirmelerini sağlamayı amaçlayan Bir tatlı Huzur projesinde, yıllar geçtikçe toplumsal yaşamdan kopan ve bu uzaklaşmayla kendini yalnız hisseden büyüklerimizin daha huzurlu ve mutlu olmaları hedefleniyor. Üniversitemizin İTÜ Gönüllülük Kulübü’ne sağladığı olanaklarla huzurevlerinde düzenlediği etkinlikler hem onları yaşama daha çok bağlıyor hem de kendilerini güvende hissettiriyor. Bir Tatlı Huzur Projesine siz de destek olabilirsiniz.
Projenin tanıtımını yapabilirim.
Projede aktif olarak çalışabilirim.
Proje için sponsor bulabilirim.
Proje kapsamında düzenlenen etkinliklere destek verebilirim.
Detaylı bilgi için lütfen arayınız : 0212 285 30 80
Hayata Bir Adım
Hükümlülük ve tutukluluk süreleri boyunca Adalet Bakanlığı’nın gözetimi altında, Maltepe Çocuk ve Genç Cezaevi’nde bulunan çocuk ve gençleri, gelişimini olumsuz yönde etkileyen unsurları en aza indirmeyi amaçlayan Hayata Bir Adım’da gönüllüler, her bireyin doğuştan getirdiği ve sonradan edinebileceği yetenekler üzerinde temelleniyor. Yapılan etkinliklerde, cezaevindeki çocukların ve gençlerin, kendi ilgi alanlarının ve becerilerinin farkına varıp kişisel gelişimlerini sürdürebilmesi, cezaevi sonrasında yeniden katılacakları toplumsal yaşama en az sorunla başlaması ve son olarak, bu durumdaki çocuklara karşı toplumun da bir empati geliştirmesi amaçlanıyor. Hayata Bir Adım Projesine siz de destek olabilirsiniz.
Projenin tanıtımını yapabilirim.
Projede aktif olarak çalışabilirim.
Proje için sponsor bulabilirim.
Proje kapsamında düzenlenen etkinliklere destek verebilirim.
Detaylı bilgi için lütfen arayınız : 0212 285 30 80
İTÜ GÖNÜLLÜLÜK KULÜBÜ’NDEKİ ÖĞRENCİLERİMİZİN BUGÜNE DEK DESTEKLERİNİZLE GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ PROJELER
Ver Bi’ Pati
İTÜ Gönüllülük Kulübü, çalışmalarında sevimli dostlarımızı da unutmuyor. “Ver Bi’ Pati” isimli gönüllülük projesinde öğrencilerimiz, yerleşkelerimizdeki hayvanların yaşamsal gereksinimleri ve sağlık sorunları ile ilgilenip üreme kontrolü ve sahiplendirme adına çalışmalar yapıyor. Hayvanların günlük hayatımızın bir parçası olduğunu unutmadan; sevgi, saygı ve empati duygularıyla sürdürülen projede, hayvan sevgisini üniversite geneline yaymak adına çeşitli eğitimler ve etkinlikler düzenleniyor.
Bir Tatlı Huzur
Herkesin bir gün yaşlı olabileceğinden hareketle gönüllülerimizin, yaşı ilerlemiş ve huzurevlerinde kalan büyüklerimize yol arkadaşlığı etmesini, onların dert ortağı olmasını ve güzel zaman geçirmelerini sağlamayı amaçlayan Bir tatlı Huzur projesinde, yıllar geçtikçe toplumsal yaşamdan kopan ve bu uzaklaşmayla kendini yalnız hisseden büyüklerimizin daha huzurlu ve mutlu olmaları hedefleniyor. Üniversitemizin İTÜ Gönüllülük Kulübü’ne sağladığı olanaklarla huzurevlerinde düzenlediği etkinlikler hem onları yaşama daha çok bağlıyor hem de kendilerini güvende hissettiriyor.
Hayata Bir Adım
Hükümlülük ve tutukluluk süreleri boyunca Adalet Bakanlığı’nın gözetimi altında, Maltepe Çocuk ve Genç Cezaevi’nde bulunan çocuk ve gençleri, gelişimini olumsuz yönde etkileyen unsurları en aza indirmeyi amaçlayan Hayata Bir Adım’da gönüllüler, her bireyin doğuştan getirdiği ve sonradan edinebileceği yetenekler üzerinde temelleniyor. Yapılan etkinliklerde, cezaevindeki çocukların ve gençlerin, kendi ilgi alanlarının ve becerilerinin farkına varıp kişisel gelişimlerini sürdürebilmesi, cezaevi sonrasında yeniden katılacakları toplumsal yaşama en az sorunla başlaması ve son olarak, bu durumdaki çocuklara karşı toplumun da bir empati geliştirmesi amaçlanıyor.